Ei kommentteja

ALANYA – Välimeren helmi

ALANYA, Välimeren helmi, on täydellinen lomakohde, josta löydät pitkiä hiekkarantoja, historiallisia nähtävyyksiä, luonnonkauneutta, kalaravintoloita, ravintoloita, nykyaikaisia hotelleja, baareja, kahviloita ja diskoja. Alanyaan Sinut toivottaa tervetulleeksi Alanyan niemen huipulla kohoava 1300-luvulta peräisin oleva Seltsukien linnoitus, joka loistaa kuin kruunu kaupungin yllä. Linnoituksen kupeessa sijaitsevat muinainen telakka ja monumentaalinen Punainen Torni ovat myös näkemisen arvoisia historiallisia kohteita. Linnoituskukkulalta ja sen näköalaterassilta avautuvat upeat näkymät Alanyan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Maisemia ihailemaan saapuvia palvelevat monet kukkulalla toimivat ravintolat, kahvilat ja lahjatavaramyymälät. Maisemien ihailun lomassa voit nauttia halutessasi myös piknikistä kukkulan vehreissä, sulotuoksuvissa maastoissa. Vierailu kukkulalla on unohtumaton elämys.

Alanyan satamaa ympäröivät kahvilat ja ravintolat tarjoavat mukavia nautinnon hetkiä sekä päivällä että iltaisin. Ympäristön pikkuliikkeistä löydät vaatteita, nahkaa, koruja ja paikallisia värikylläisiä tuotteita. Sataman taiteilijat tekevät Sinusta muotokuvan tai jonkin muun haluamasi kuvan odottaessasi. Jos luolat kiinnostavat, pääset ihailemaan niitä vierailemalla Dimcayin ja Damlatasin tippukiviluolissa tai osallistumalla jollekin päivittäisistä veneretkistä, joilla voit tutustua kolmeen luolaan: Fosforiluolaan, Rakastavaisten luolaan ja Tyttöjen luolaan, jossa merirosvot pitivät sieppaamiaan naisia. Dimjoen laakso Alanyan pohjoispuolella on kuumina kesäpäivinä kävijöilleen ylittämätön virkistyskohde. Siellä voit rentoutua suojassa auringon paahteelta, uida Dimjoen viileässä vedessä ja nauttia laakson luontoon hyvin soveltuvien ravintoloiden herkullisista kalaruuista.

Vaikka Alanya jo nyt tarjoaa paljon sekä asukkailleen että siellä vieraileville, pyrkii kaupunki koko ajan kehittämään palveluitaan. Ranta-alueita reunustavat kivilaatoin päällystetyt kävelytiet ja varjoisat julkiset puistot, joihin voi istahtaa lepäämään kävelylenkin jälkeen. Joissakin puistoissa on liikuntavälineitä, joissakin uima-allas. Pitkien hiekkarantojen ja hymyävän auringon Alanya on tyypillinen Välimeren kaupunki, jossa on vähintään 300 aurinkopäivää vuodessa ja jossa lämpötila harvoin laskee alle kymmenen asteen.

Maisemiensa ja historiallisten nähtävyyksiensä vuoksi Alanya on yksi viehättävimmistä matkailukohteista. Moderni kansainvälinen ilmapiiri houkuttelee alueelle vuosittain miljoonia matkailijoita – kuten myös edullinen hintataso, Välimeren ilmasto, kilometrien pituiset hiekkarannat, historialliset kohteet ja kuuluisa turkkilainen keittiö. Päivisin rannoilla voi harrastaa erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja, iltaisin yökerhot, baarit, ravintolat ja elävän musiikin klubit  tarjoavat monipuolista viihdykettä.

Matkailu tuo alueelle vuosittain 1,2 miljardin euron tulot, mikä on 10 % koko maan matkailutulosta. Alue on kuuluisa myös banaaniviljelmistään.

 

Ei kommentteja

ASUMINEN TURKISSA

Turkkiin on asettunut asumaan kansalaisia monista vieraista maista kuten Saksasta, Hollannista, Englannista, Venäjältä, Ruotsista, Japanista, Belgiasta, Ranskasta, Irlannista ja myös tuhansia suomalaisia. Useimmiten ulkomaalaiset hankkivat asunnon Turkin Rivieran alueelta, joka jo pitkään on ollut suosittu matkailualue.

Vuosien varrella ulkomaalaiset ovat lomamatkoillaan mieltyneet maahan, sen asukkaisiin ja ilmastoon, ja ovat sopivan tilaisuuden tullessa päättäneet viettää loppuelämänsä Turkissa ja tutustua maahan ja sen kulttuuriin. Eläkeläisille Turkki asuinmaana onkin erinomainen vaihtoehto, sillä elinkustannukset ovat alhaiset ja maan terveydenhuollon taso korkea.

Nuoremmilla perheillä muutto on usein monimutkaisempi asia, kun on otettava huomioon lasten koulunkäynti- ja harrastustarpeet. Turkissa on kuitenkin runsaasti vaihtoehtoja lasten koulunkäynnin järjestämiseksi joko julkisissa tai yksityisissä kouluissa. Turkissa pidetään tärkeänä myös luoda lapsille harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi urheilun, musiikin ja teatteritoiminnan parissa. Yleisesti voidaan todeta, että lapset sopeutuvat suhteellisen vaivattomasti nopeisiin ja merkittäviin muutoksiin elämässään. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että he voivat kärsiä koti-ikävästä, yksinäisyydestä tai kouluvaikeuksista. Edellä mainitusta huolimatta Turkki on hyvä maa heidän sopeutua uuteen elämään. Turkkia pidetäänkin yleisesti erinomaisena paikkana kasvattaa lapsia.

Joskus ulkomaalaiset, jotka jo omistavat loma-asunnon Turkissa ja oleskelevat siellä vuosittain muutaman viikon, päättävät muuttaa maahan pysyvästi. Pääasiallinen syy päätökseen on tavallisimmin Turkin alhaiset elinkustannukset ja elinolosuhteiden korkea taso.

Ei kommentteja

JOHDATUS TURKKIIN

Turkilla, joka on silta Euroopan ja Aasian välillä, on erityisen rikas kulttuuriperinne. Tuskin millään muulla maalla on kokemusta niin monenlaisista kulttuureista viimeisten yhdeksän tuhannen vuoden ajalta.

Mahtavan Mesopotamian jälkeen kukoistivat heettiläisten ja  Urartun kuningaskunnat, ja Länsi-Anatoliassa hallitsivat joonialaisten ja roomalaisten sivilisaatiot. Istanbulilla on ollut kunnia olla kahden imperiumin pääkaupunki  – bysanttilaisen ja ottomaanien. Anatoliasta itsestään tuli ihmisten, kulttuurien ja uskontojen kohtaamispaikka. Esimerkiksi alueella kukoisti ensin kristinusko ja myöhemmin seltsukkien ja ottomaanien tuomana islaminusko.

Tee retkiä hyvin säilyneisiin antiikin aikaisiin kohteisiin kuten Efesos, Hattusas, Pergamo, Perge, Troija, Hierapolis, Sardis jne. Reiteillä, joita Turkissa kuljet, ovat todennäköisesti vaeltaneet sellaiset historian henkilöt kuin profeetta Abraham, Aleksanteri Suuri, keisari Augustus, apostolit Paavali, Filippus, Pietari ja Johannes sekä ottomaanisulttaanit.

Tule vierailemaan Turkkiin, jumalten, keisareitten, kuninkaitten ja sulttaanien maahan!

Tiesitkö tämän?

Maailman vanhin kaupunki on ollut Turkissa ja oli nimeltään “Çatalhöyük” n. 9000 eKr.

Raamatun mukaan Nooan arkki rantautui turkkilaiseen Araratin vuoreen.

Profeetta Abraham syntyi Turkin Urfassa, joka on kaupunki Kaakkois-Anatoliassa. Abrahamin tunnetuin ihmeteko oli tulirintaman kääntäminen järvelle, jota nykyisin kutsutaan ”Urfa kalajärveksi”.

Maailman vanhin laivanhylky on löydetty Uluburunista Turkin Kaşissa.

Kuuluisa Troijan sota käytiin Dardanelleilla Turkin luoteisosassa.

Heraclitus (filosofian isä), Homeros (Ilias ja Odysseia), Herodotos (historian isä) ja Thales (geometrian ja astronomian isä) syntyivät ja elivät Turkin Anatoliassa.

Aleksanteri Suuri voitti Anatoliassa kaksi taistelua  –  “ Çanakkale ja Hatay”.

Julius Cesar lausui kuuluisat sanansa ”Veni, vidi, Vici” Tokatissa lyötyään Pontoksen kuninkaan Mitrihadesin.

Ilmestyskirjan seitsemän kirkkoa sijaitsevat kaikki Anatolian Egean alueella: Efesos, Smyrna, Pergamum, Thyatira, Sardis, Philadelphia ja Laodicea.

Apostoli Paavalin syntymäkoti on Tarsuksessa Etelä-Turkissa.

Apostoli Pietarin rakentama ensimmäinen kristillinen kirkko on Antakyassa (Antiokia).

Pyörivien dervissien veljeskunnan perustaja “Mevlana”  syntyi Afganistanissa, mutta kirjoitti teoksensa “MESNEVI” Turkin Konyassa, missä myös kuoli ja sinne haudattiin.

”Tule, tule taas kuka oletkin, tule!

Pakana, tulen tai epäjumalan palvoja, tule!

Tule, vaikka katumuksesi sadasti rikoitkin.

Meidän on toivon portti, tule sellaisena kuin olet.”

Mevlana Celaleddin Rumi

 

Turkin Tasavallan perustaminen

Konstantinopolin ja Smyrnan miehitys I maailmansodan jälkeen kannusti Turkin kansallismielisen liikkeen perustamista. Mustafa Kemal Atatürkin (sotilaskomentaja, joka kunnostautui Gallipolin taistelussa) johdolla Turkista tuli demokraattinen tasavalta 29. lokakuuta 1923. Mustafa Kemalista tuli tasavallan ensimmäinen presidentti, joka sittemmin ajoi monia radikaaleja uudistuksia tarkoituksenaan kehittää vanha ottomaanien Turkki uudeksi maalliseksi tasavallaksi. Sukunimilain uudistuksen yhteydessä vuonna 1934 Turkin parlamentti myönsi Mustafa Kemalille kunnianimen ”Atatürk” .

Rauha kotimaassa, rauha maailmassa (Mustafa Kemal Atatürk)

Turkin pääkaupunki on Ankara, ja maan kansalaiset ovat turkkilaisia, joita Turkin tilastokeskuksen mukaan oli vuoden 1912 lopussa 75 627 384 asukaista.

Turkki on maallinen valtio ilman virallista valtionuskontoa, ja Turkin perustuslain mukaan maassa on uskonnon ja omantunnon vapaus. Väestöstä 95 % on muslimeja. Maan virallinen kieli on turkki, jota äidinkielenään puhuu 85 % väestöstä. Koulutus Turkissa noudattaa kansallista järjestelmää, joka luotiin Atatürkin uudistusten yhteydessä tasavallan perustamisen jälkeen 1923. Se on valtiojohtoinen järjestelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa taitavia ammattilaisia maan sosiaalisiin ja taloudellisiin instituutioihin. 8 vuoden peruskoulutusta, 4 vuoden lukio- tai ammattikoulutusta ja korkeakoulujärjestelmää säädellään opiskelijoiden valintakokeilla.

Turkissa on korkealuokkaisia hiekkarantoja pitkin Egeanmeren, Välimeren ja Mustanmeren rannikoita. Turkin lempeässä ilmastossa auringon lämpö antaa mahdollisuuden nauttia auringonotosta ja uimisesta Egeanmeren ja Välimeren kristallinkirkkaissa vesissä lähes ympäri vuoden.

Voit kuljeskella värikkäissä basaareissa tai toreilla, joita löytyy joka puolelta maata, koska ne ovat yhä paikallisten asukkaiden perinteinen tapa hoitaa ostoksensa. Tai vaeltele perinteisissä kaupunki- ja kyläyhteisöissä, joissa yhä edelleen on nähtävissä merkkejä vanhasta vuosisatojen takaisesta arkkitehtuurista.

Minne Turkissa menetkin, voimme vakuuttaa, että tapaat ehkä maailman ystävällisimmät ja avuliaimmat ihmiset. Turkki on nykyään turvallisimpia maita matkustaa. Turkissa sinulla on mahdollisuus tutustua kuuluisaan turkkilaiseen keittiöön, joka ruoka-asiantuntijoiden mukaan on kolmen parhaan joukossa maailmassa.

Ei kommentteja

TUTUSTUMISMATKA TURKIIN

TUTUSTUMISMATKA

Kun päätät ostaa asunnon Turkista, suosittelemme että tulisit tutustumaan asuntoon paikan päälle. Rosetree Homes järjestää sinulle tutustumismatkan, jos haluat nähdä unelmiesi asunnon. Me pyrimme järjestämään asiakkaillemme mahdollisimman mukavat olot tutustumiskäynnin ajaksi, erityisesti mukavan majoituksen.

Tutustumismatkaan sisältyy:

 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus hyvin suunnitellussa huoneistossa (max. 3 yötä)
 • paikkakunnan esittely
 • henkilökohtainen asunnon esittely

 

VARAA MATKA:

Ei kommentteja

ASUNNON OSTAMINEN TURKISSA

Jos tutustumiskäynnilläsi tai lomamatkallasi löydät itsellesi sopivan asunnon ja päätät ostaa sen, me valmistamme kaupasta kauppakirjan. Kauppakirja sisältää tiedot ostajasta, myyjästä ja kaupan kohteesta sekä sovitut kauppaehdot. Teemme myös asunnon tarkastusraportin.

Ostotilanteessa takaamme, että

 • ostat asunnon sen oikealta omistajalta
 • asunto on se, joka sinulle on esitelty
 • asuntoon ei liity velkoja ja muita sitoumuksia
 • noudatetaan kauppakirjassa sovittuja ehtoja

ARMEIJAN LUPA

Kun olemme allekirjoittaneet asunnon kauppasopimuksen, meidän pitää lähettää kopio passistasi Aegean sotilaspiiriin saadaksemme selvitysasiakirjat TAPUA varten. Selvitys kestää 2-3 kuukautta. Armeijan lupa vaaditaan kaikkien ulkomaiden kansalaisilta Turkissa. Alla näet tiedot asiakirjoista, jotka tarvitaan asuntoa ostettaessa tai myytäessä.

TÄRKEÄÄ: Turkin kiinteistölain mukaan ulkomaalaisen tulee saada lupa armeijan päämajalta, ellei kiinteistö ole lähellä sotilasaluetta. Maarekisteritoimisto ei listaa kiinteistöjä, jotka sijaitsevat lähellä sotilasalueita, joten armeijalla ei ole mitään syytä evätä lupaa.

Ostajan tarvitsemat asiakirjat:

 • passin kopio
 • 2 passikuvaa
 • allekirjoitettu hakulomake
 • Turkin veronumero (me autamme veronumeron hakemisessa verotoimistosta)

Myyjän tarvitsemat asiakirjat:

 • TAPU:n kopio
 • passin tai henkilötodistuksen kopio
 • 1 passikuva
 • arvonmääritystodistus, jonka saa kunnantoimistosta
 • allekirjoitettu hakulomake

 

MAKSAMINEN

Kun kauppakirja on allekirjoitettu, ostaja maksaa 10 % kauppasummasta käsirahaa ja loput kauppakirjassa sovittujen ehtojen mukaisesti sovitulle tilille. Suosittelemme pankkitilin avaamista johonkin turkkilaiseen pankkiin. Kuka tahansa voi avata tilin (myös säästötilin) Turkissa. Tarvitset vain Turkin veronumeron, jonka saat verotoimistosta, ja osoiteasiakirjan asumisestasi. Asiakirja voi olla esim. sähkö-, vesi- tai muu lasku, jossa näkyy sinun nimesi ja osoitteesi.

TAPU (OMISTUSKIRJA) –PROSESSI

Tapun allekirjoittaminen ja onnellinen loppu!!!

Kun armeijan lupa on tullut, myyjän ja ostajan on allekirjoitettava asiakirjat TAPU-toimistossa ja maarekisteritoimistossa. Allekirjoituspäivänä on kuitenkin ensin maksettava TAPU-vero valtion pankkiin. Veron maksaa ostaja ja se on 4 % kauppasummasta + kulut. Kun kaikki verot on maksettu, myyjä ja ostaja allekirjoittavat omaisuuden siirtoasiakirjat, ja ostaja saa haltuunsa nimelleen kirjoitetun uuden TAPU-asiakirjan.

TÄRKEÄÄ: Kun ostat asuntosi meiltä, me autamme sinua kaikkien tarvittavien asiakirjojen hankinnassa (armeijan lupa, veronumero, pankkitilin avaaminen, TAPU:n siirto)

 

UUTTA: omistuskirja Tapun rekisteröinti vain päivässä

12 lokakuuta 2013 lähtien Turkin asuntokauppaan on tullut erittäin positiivinen muutos.

Omistuskirja Tapun rekisteröinti kestää vain 1 päivän, mikäli asunto on myyty aikaisemminkin ulkomaalaiselle ja lupa Izmirin armeijan osastolta on saatu.

Aikaisemmin kiinteistön tiedot ja ostajan tiedot ovat lähetetty Izmirin armeijan viranomaisille, jotta saataisiin virallinen vahvistus siitä, ettei kiinteistö sijaitse armeijan alueella. Tämä vaihe kesti aikaisemmin noin 3-4 kuukautta.

Tämä sääntö on nyt poistettu. 14.10.2013 lähtien kaikki eurooppalaiset voivat saada omistuskirja Tapun päivässä niin kuin turkkilaiset, mikäli samalta tontilta on myyty yksikkö eurooppalaiselle ja luva Izmirin armeijalta on saatu.

Izmirin armeijalta saadut luvat, jotka ovat haettu 5.5.2011 jälkeen, ovat voimassa uuden säännön kanssa.

Uusi sääntö on täysin turvallinen. Omistuskirjan hakuprosessi on nyt vain helpompi sekä nopeampi. Nyt eurooppalaisten prosessi on samanlainen kuin paikallistenkin.

Lisääntyvä liikenne Gazipasan lentokentällä sekä uusi Tapu sääntö helpottavat Alanyan asuntomarkkinoita suunnattomasti. Näiden kahden positiivisen tekijän ansiosta Alanyan kiinteistömarkkinoiden odotetaan kasvavan.

Jos olet ajatellut asunnonostoa Turkista, nyt on oiva aika siihen.