Ei kommentteja

ASUMINEN TURKISSA

Turkkiin on asettunut asumaan kansalaisia monista vieraista maista kuten Saksasta, Hollannista, Englannista, Venäjältä, Ruotsista, Japanista, Belgiasta, Ranskasta, Irlannista ja myös tuhansia suomalaisia. Useimmiten ulkomaalaiset hankkivat asunnon Turkin Rivieran alueelta, joka jo pitkään on ollut suosittu matkailualue.

Vuosien varrella ulkomaalaiset ovat lomamatkoillaan mieltyneet maahan, sen asukkaisiin ja ilmastoon, ja ovat sopivan tilaisuuden tullessa päättäneet viettää loppuelämänsä Turkissa ja tutustua maahan ja sen kulttuuriin. Eläkeläisille Turkki asuinmaana onkin erinomainen vaihtoehto, sillä elinkustannukset ovat alhaiset ja maan terveydenhuollon taso korkea.

Nuoremmilla perheillä muutto on usein monimutkaisempi asia, kun on otettava huomioon lasten koulunkäynti- ja harrastustarpeet. Turkissa on kuitenkin runsaasti vaihtoehtoja lasten koulunkäynnin järjestämiseksi joko julkisissa tai yksityisissä kouluissa. Turkissa pidetään tärkeänä myös luoda lapsille harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi urheilun, musiikin ja teatteritoiminnan parissa. Yleisesti voidaan todeta, että lapset sopeutuvat suhteellisen vaivattomasti nopeisiin ja merkittäviin muutoksiin elämässään. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että he voivat kärsiä koti-ikävästä, yksinäisyydestä tai kouluvaikeuksista. Edellä mainitusta huolimatta Turkki on hyvä maa heidän sopeutua uuteen elämään. Turkkia pidetäänkin yleisesti erinomaisena paikkana kasvattaa lapsia.

Joskus ulkomaalaiset, jotka jo omistavat loma-asunnon Turkissa ja oleskelevat siellä vuosittain muutaman viikon, päättävät muuttaa maahan pysyvästi. Pääasiallinen syy päätökseen on tavallisimmin Turkin alhaiset elinkustannukset ja elinolosuhteiden korkea taso.