Ei kommentteja

ALANYA – Välimeren helmi

ALANYA, Välimeren helmi, on täydellinen lomakohde, josta löydät pitkiä hiekkarantoja, historiallisia nähtävyyksiä, luonnonkauneutta, kalaravintoloita, ravintoloita, nykyaikaisia hotelleja, baareja, kahviloita ja diskoja. Alanyaan Sinut toivottaa tervetulleeksi Alanyan niemen huipulla kohoava 1300-luvulta peräisin oleva Seltsukien linnoitus, joka loistaa kuin kruunu kaupungin yllä. Linnoituksen kupeessa sijaitsevat muinainen telakka ja monumentaalinen Punainen Torni ovat myös näkemisen arvoisia historiallisia kohteita. Linnoituskukkulalta ja sen näköalaterassilta avautuvat upeat näkymät Alanyan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Maisemia ihailemaan saapuvia palvelevat monet kukkulalla toimivat ravintolat, kahvilat ja lahjatavaramyymälät. Maisemien ihailun lomassa voit nauttia halutessasi myös piknikistä kukkulan vehreissä, sulotuoksuvissa maastoissa. Vierailu kukkulalla on unohtumaton elämys.

Alanyan satamaa ympäröivät kahvilat ja ravintolat tarjoavat mukavia nautinnon hetkiä sekä päivällä että iltaisin. Ympäristön pikkuliikkeistä löydät vaatteita, nahkaa, koruja ja paikallisia värikylläisiä tuotteita. Sataman taiteilijat tekevät Sinusta muotokuvan tai jonkin muun haluamasi kuvan odottaessasi. Jos luolat kiinnostavat, pääset ihailemaan niitä vierailemalla Dimcayin ja Damlatasin tippukiviluolissa tai osallistumalla jollekin päivittäisistä veneretkistä, joilla voit tutustua kolmeen luolaan: Fosforiluolaan, Rakastavaisten luolaan ja Tyttöjen luolaan, jossa merirosvot pitivät sieppaamiaan naisia. Dimjoen laakso Alanyan pohjoispuolella on kuumina kesäpäivinä kävijöilleen ylittämätön virkistyskohde. Siellä voit rentoutua suojassa auringon paahteelta, uida Dimjoen viileässä vedessä ja nauttia laakson luontoon hyvin soveltuvien ravintoloiden herkullisista kalaruuista.

Vaikka Alanya jo nyt tarjoaa paljon sekä asukkailleen että siellä vieraileville, pyrkii kaupunki koko ajan kehittämään palveluitaan. Ranta-alueita reunustavat kivilaatoin päällystetyt kävelytiet ja varjoisat julkiset puistot, joihin voi istahtaa lepäämään kävelylenkin jälkeen. Joissakin puistoissa on liikuntavälineitä, joissakin uima-allas. Pitkien hiekkarantojen ja hymyävän auringon Alanya on tyypillinen Välimeren kaupunki, jossa on vähintään 300 aurinkopäivää vuodessa ja jossa lämpötila harvoin laskee alle kymmenen asteen.

Maisemiensa ja historiallisten nähtävyyksiensä vuoksi Alanya on yksi viehättävimmistä matkailukohteista. Moderni kansainvälinen ilmapiiri houkuttelee alueelle vuosittain miljoonia matkailijoita – kuten myös edullinen hintataso, Välimeren ilmasto, kilometrien pituiset hiekkarannat, historialliset kohteet ja kuuluisa turkkilainen keittiö. Päivisin rannoilla voi harrastaa erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja, iltaisin yökerhot, baarit, ravintolat ja elävän musiikin klubit  tarjoavat monipuolista viihdykettä.

Matkailu tuo alueelle vuosittain 1,2 miljardin euron tulot, mikä on 10 % koko maan matkailutulosta. Alue on kuuluisa myös banaaniviljelmistään.